8 Ağustos 2012 Çarşamba

Gintama / Anime Tanıtımı vol 1

Bunu yapmak zorundaydım. Her gintama izleyişimde bunu yapmak zorunda hissediyorum kendimi.
Gintama öyle bir anime ki her izleyişimde gülmeden edemiyorum :D Normalde basit şeyler güldüremez beni ama gintama da öyle zeki espiriler var ki- neyse çok fazla oldu bu en iyisi mi izleyinde görün :D Zaten normal japonlar bile anlamıyorlarmış bu animede yapılan espirileri.. Ama Allah razı olsun çevirmenler yazıyor gintamanın neye gönderme yaptığına..

Konusunu diğer bölümde okuyabilirsiniz. 

Gintama kafa dağıtmak için mükemmel bir anime. Her türlü şeye gönderme yapıyorlar. Hatta bir bölümde baya şikayet almışlar buna rağmen ondan sonra ki bölümde shougun ile dalga geçmişlerdi. Tam bir gintama bağımlısıyım. Devamını bitmesin diye izlemediğim ilk animem. Gerçi izlemediğimde elim ayağım titriyor. Neyse gireyim ben konuya;



Not: Bir kaç uygunsuz kelime kullanıcam bunları yazarken o yüzden rahatsız olanlar direk okusunlar diğerleri ise seçerek sansürleri görebilirler.

Logosu bile espiri konusu.. :D Gin- japoncada gümüş anlamına geliyor. - Tama ise top demek ama argoda  taşşak anlamına geliyor ve tamashi (ruh) kelimesinin kısaltılmışı gibi birşey. Yani asıl anlamı gümüş ruh ama gümüş  taşşak olarakta çevirilebilir.. :D


 Ana karakter Gintoki: Tamamen inci sözlükten fırlamış karakter. Hiç bir şeyi takmaz. Tatlı olan herşeye ve hava durumunu sunan kıza aşıktır. Aşık demeyelim de hoşlanıyor. Elindeki tahta kılıcıyla herşeyi kırabilir. Devasa makineleri bile. Eskiden çok güçlü bir samuraydı. Şimdi ise para kazanmak için her şeyi yapan bir oluşumun patronu. Amacı olmayan animenin amaçsız karakteri. Saçları doğal permalı / kıvırcık. Kiralık dairesinin kirasını ödediğini sadece bir bölümde görmüştüm :D Uyuşuk, tembel ve  haftalık jump dergisinin bağımlısı. 


 Shinpachi: Animede ki tek düzgün karakter. Gerçi sürekli bağırarak yorum yapması insanı delirtiyor. Otaku adlı bir şarkıcının fan klübünde kaptan. Ablası ile ölen babaların dojolarını geri açmak istiyorlar. Para kazanmak için Gintokinin yanında çalışıyor ama daha tek kuruş alamadı. :D 

Kagura: Animenin obur, kendini beğenmiş ve açık sözlü karakteri. Öyle olmasına karşın çokta naziktir kagura. Kendisi evrenin en güçlü klanı olan yatodan geliyor. Edo'ya bir füzenin üstüne tutunarak geldi. Kıyafet bakımından çinli gibi giyiniyor. Kagura'yı sadece dövüşürken bile izlemek eğlenceli. Gintoki'nin evinde beraber yaşıyorlar. O küçüçük dolapta nasıl uyuduğunu ben çözemedim. Ama kagura bu ağzı ile mermi bile durdurur.. He bide güneşe çıkamıyor bu kagura. Elinde sürekli şemsiyesi ile gezer. O şemsiyeyi hem kılıç gibi hemde makineli tüfek gibi kullanabiliyor. Bende istiyorum.












Otose: Gintokinin ev sahibesidir ve evin altında ki barı işletir. Gintoki'yi açlıktan kurtarmış ve onun korumasına girmiştir. Bu yüzden kirasını alamasa da onu evden kovmamaktadır. Naruto'dan orochimaru ile seiyuu'su aynı kişidir.



 Katsura: Eskiden gintoki ile aynı savaşta yoldaştılar. Şimdi ise  Edo da suçlu. Devrimcilerin başı ve sürekli Elizabeth adında ne olduğunu bilmediğim/ çözemediğim uzaylı ile geziyor. Sürekli yanında taşıdığı bombaları ile bir yerleri havaya uçuruyor. Yinede sevdiğim karakterlerden biridir :D  Rumuzu: Fruit Ponchi Samurai - Meyve Kokteyli Samuray

 Sougo Okita : Shinsengumi'nin 1.bölük kaptanı. Sürekli kullandığı bozukasıyla görünmediği bölüm azdır. Shinsengumi'de en iyi kılıç tutan polis. Sadistlerin kralı ve Shinsengumi yardımcı şefinden nefret ediyor. Ona sürekli suikast düzenlemesine rağmen başarısız oldu şu ana kadar. Neden nefret ettiğini 86 & 87. bölümde anlayabilirsiniz. 















Hijikata: Mayonez manyağı. Yediği tatlıya bile mayonez koymasıyla bilinir. Korkutucudur zaten adıda Shinsengumi'nin "şeytani" yardımcı kaptanıdır. Sigara için yaptıklarını 119. bölümde görüp tiryakileri küçümsememek gerektiğini anladım.



 Kondou: Tamamen aklı bir karış havada. Öyle olmasına rağmen Shinsengumi'nin kaptanı. Shinpachi'nin ablasına aşık ve onun sapık takipçisi. Sohbet odasında rumuzu : Fruit Chinpo Samurai - Yani Meyve penisli samuray




 Sa-chan: İlk gördüğü günden beri Gintoki ye aşık ve onu takip etmekten hiç vazgeçmiyor. Mazo karakterin önde gideni. Çok güçlü suikastçi ninja. Gözlükleri olmadan birşey göremiyor. Onu gözlüksüz izlemek komedi resmen.

 Hattori Zenzo: Bağsurlu ninja. Boş zamanlarında pizza dağıtıcılığı yapar ve her seferinde gintoki motoruyla onun bağsuruna çarpar. Ayame ile aynı kişinin altında eğitim görmüştür. Gintoki ile birlikte aldıkları shounen jump dergisi için dövüştükleri bile olmuştur.


Şimdilik bu kadar yeter. Diğer karakterlerde öbür yazıya kalsın. 
Buda favori anime açılışlarım. İlk 5'i yaptım başka zaman da diğer 5'i sabrım yeterse yükleyeceğim :D

TOP 5 Anime Açılışları. (Videom silinmiş. En kısa zaman da yeniden yükleyip diğer bölümü ile yükleyeceğim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themeswww.freethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree CSS Templates Dreamweaver